Styrelsens månadsrapport maj 2023

Så har styrelsen nöjet att presentera en rykande färsk månadsrapport i försommarvärmen, håll till godo.....

Arbetet fortgår gällande skalskyddet, styrelsen ber er att rapportera sådant som inte verkar fungera så vi får tag på bristerna så fort som möjligt… Parallellt pågår arbete att lyfta in ytterligare 2 i projektet som kan samverka runt administrationen för systemet…

Styrelsen fattade beslut om att inviga Pergolan den 1 juni kl 18.30, mer information om det kommer på Informationstavlorna så håll ögonen öppna….

Som ni vet så brann det i styrelserummet Stegelbäcksgatan 12A för ett tag sedan, nu börjar återställandet bli färdigt och möbler är beställda och skall komma på plats…

Styrelsen avslutade ett lån på Roslagens Sparbank i veckan då det var ett rörligt lån med 5% ränta, Betyder att de långfristiga lånen nu består av 3 lånedelar motsvarande 3 miljoner vilket är historiskt låg skuld för BRF Väktaren..

Styrelsen har beslutat att gå vidare med digitaliseringen och göra en översyn av hemsidan och se vad man kan göra ihop med Informationstavlorna kopplat mot den totala informationsspridningen. Mer om det kommersäkert längre fram på året…

Styrelsen har beslutat att göra en översyn av belysningssituationen i området, samt utifrån resultat ta ett nytt beslut oh/hur vi skall gå vidare med denna fråga.

Styrelsen har avslagit motionen om att inköpa vikbara stolar för trapphusen då intresset vid enkätförfrågan via WiseHouse var för lågt och ekonomiskt försvarbart i konkurrens med andra behov som ligger framför styrelsen att fatta beslut runt.

Alla p platser och El platser är upptagna, vi har endast Laddplatser lediga i nuläget. Regler för uthyrning av parkeringsplats finns dokumenterat på vår hemsida. Grundläggande är att medlem som inte har någon parkeringsplats går före den som önskar byta plats, detta gäller både P och El plats.

När det gäller Laddplats är det fortfarande prövotid för oss och där idag gäller först till kvarn. Det är också enbart medlemmar som har rätt att hyra P plats, hyr medlem ut sin lägenhet faller också parkeringsplatsen och blir ledig. Turordning regaleras via kontraktsdatum..

Besiktning av lekplats är nu gjord och godkänd, besiktning utfördes 23 maj. Besiktning utförs vart annat år.

Frågan om att lyfta upp cyklar ovan mark var uppe på senaste styrelsemötet och styrelsen beslutade att göra en förstudie runt frågan och se om man kan tillgodose olika aspekter som påverkar yttre miljön men också säker förvaring av bland annat cyklar/mopeder etc…