Styrelsen informerar - Mars 2015

Tyvärr tycks problemet med fimpar som slängs från balkonger inte avta. Det skapar onödiga städproblem och utgör en risk för barngrupperna som ofta rör sig inom vårt område.

Nya belysningarna i våra trappuppgångar är nu på plats. En klar förbättring i ljusstyrka kan redan konstateras och en betydligt längre livslängd för dessa armaturer kan dessutom utlovas.

Väktaren har nu bytt till försäkringsbolaget Moderna Försäkringar. Som tidigare ingår kollektiv bostadsrättsförsäkring för Väktarens lägenheter så denna försäkring behöver inte ingå i den egna hemförsäkringen.

Intrimningen av den nya värmeregleringen har fortsatt. Det är nu 29 mätpunkter för temperaturavläsning utplacerade i lägenheter. Det är också klart för anslutning till prognosstyrning via SMHI. Detta ska ge en bättre framförhållning vid snabba väderomslag.

Fläkten på vinden vid Lundmansgatan 11 har startats efter att inte ha fungerat under en längre tid. Då det visat sig att fläkten låter ovanligt högt och störande ska den kontrolleras för bedömning av nödvändiga åtgärder.

Årsstämman för 2015 hölls den 19 mars. Tyvärr kan konstateras att mötet hade den lägsta deltagarsiffran på länge. Av Väktarens 117 lägenheter var endast 18 st (15%) representerade. Styrelsen hoppas man kan tolka det som att övriga 99 st (85%) tycker att vår bomiljö och ekonomi sköts till belåtenhet och att det inte beror på rent ointresse.