Aktuellt Oktober-November 2017

● Nu kommer snart kylan och det är hög tid att se över isoleringen i lägenhetens fönster! Värmeförlust och kalldrag frodas vid dåligt isolerade fönster och flera lägenheter har nog tyvärr fortfarande kvar gamla uttjänta skumgummilister. Om du införskaffar och monterar moderna tätningslister så kan värmekomforten i lägenheten klart förbättras under vinterperioden.

För att bostadsrättsföreningen ska kunna fungera ändamålsenligt, krävs en god administration. Vi har av det skälet sett över våra rutiner för styrelsens prövning av en bostadsrättshavares ansökan om upplåtelse av sin lägenhet. En enhetligare hantering skapar också trygghet såväl för styrelsen som enskild bostadsrättshavare. Notera att det nu finns en ny mall på hemsidan som vi vill skall användas vid ansökan

● Styrelsen har beslutat att ta fram en policy för vår utemiljö. Av det skälet, med betoning på tillsammans, vill vi ha in idéer hur ni ser på hur vi skall använda våra gårdar. Skicka gärna in förslag på vår hemsida eller lägg era synpunkter i brevlådan Stegelbäcksgatan 12C.

● Vid Energideklarationen som gjordes 2008 fick vi nedslag på isoleringen av de tak där vindsförråd saknas. Behovet var tilläggsisolering av vindsbjälklag. Dagens norm är 50 cm isolering. Styrelsen har bokat ett kostnadsfritt besök som skall generera en offert att ta ställning till. Det kommer att ske den 1 november kl. 15.00. Hans Gustafsson deltager från styrelsen.

● Vid ett antal tillfällen har frågan varit uppe angående balkongutbyggnad. Styrelsen vill nu ta tag i denna fråga genom att lyfta upp den så medlemmar ges tillfälle att ventilera synpunkter, samt vad vi tillsammans vill uppnå. Roger Eriksson i styrelsen kommer bjuda in intresserade att bilda en “balkonggrupp” som kan driva ärendet vidare. Arbetsgruppens första uppgift blir att utreda förutsättningarna för byggnation. Kontakta Roger om deltagande och synpunkter.                

// Styrelsen