Aktuellt mars 2019

En trevlig och välfungerande boendemiljö står ofta högt upp på styrelsens agenda. Att se över den befintliga sophanteringen och hitta en lösning som är både kostnadseffektiv och långsiktigt hållbar och gynnar alla. En uppdaterad soplösning gör det enklare för boende att sortera sina sopor samtidigt som föreningen många gånger sparar pengar när frekvensen på sophämtningarna minskar eller antal kärl är mindre än tidigare. Av det skälet samt att Norrtälje kommun infört nya taxor och skapat incitament för att få alla föreningar med sig har BRF Väktaren under hösten/vintern jobbat med denna fråga som nu landat i skarpt läge.

Ur ”Trivselregler” på vår hemsida kan ni läsa följande som också ersätter gammal text.

Avfallshantering, el-avfall, kemiska produkter

  • Sopnedkasten är numera stängda då kommunen infört nya regler.
  • Grovsoprummet fungerar numer under namnet ”Miljöstugan” som den samlade punkten för Miljöavfall och Eldningsbara sopor, ”stugan” finner ni på gaveln av Stegelbäcksgatan 12.
  • Får endast användas för sedvanligt hushållsavfall. Se till att matavfalls påsarna är förslutna så att inte matrester sprids i Sopkärlet/Miljöstugan.
  • Kartonger och övrigt emballage ska vikas ihop eller tas isär och transporteras till primärt platsen mitt emot Stegelbäcksgatan 14 som tar emot också glas, metall, tidningar och plast.
  • Färgburkar och andra kemiska produkter lämnas på närmaste miljöstation (Görla)
  • Enligt lag ska el- och elektronikavfall samlas in särskilt och måltavla är miljöstationen Görla