Aktuellt Januari 2017

Omärkta cyklar

Om någon, trots tydlig information, glömde att märka sin cykel i källaren innan måndag 31 oktober och saknar den nu, så ring Hans Gustafsson på 070 5560230.       
Alla omärkta cyklar som omhändertogs för förvaring då och som ingen efterfrågar innan 31 januari kommer att lämnas vidare i hanteringen.

 

OVK besiktning lägenheter

14-15 februari är det dags för den återkommande OVK/ventilations-besiktningen av Väktarens lägenheter vilket sker var 6 år.

Fördelning av besiktningsdagar är enligt följande, mycket preliminärt

Frötunagatan 16 på Förmiddagen 14 februari

Stegelbäcksgatan 12 på eftermiddagen 14 februari

Stegelbäcksgatan 14 på Förmiddag 15 februari

Lundmansgatan 11 och 13 på Eftermiddagen 15 februari

Varje lägenhet kommer att aviseras om besöket (brevinkastet) i god tid innan. Om ni inte är på plats går man in med huvudnyckel, så lås då inte överlåset. En person ur styrelsen kommer att närvara vid dessa besök.

 

Termografering genomförs under februari

Vi kommer också att utföra Termografering vilket är en effektiv metod för att identifiera defekter som påverkar byggnaders energibehov. Med hjälp av en värmekamera tas värmebilder där den infraröda strålningen (värmen) visualiseras. Genom att kontrollera ytors temperaturer kan problem identifieras och åtgärdas. Detta är ett led i vårt arbete för att se över föreningens behov av att jaga brister i våra fastigheter att släppa in oönskat kallras.

 

Brandsyn genomförd

En brandsyn har nyligen genomförts i Väktarens gemensamma utrymmen och en del förbättringar kommer succesivt att genomföras för att minska brandrisken. När det gäller brandsäkerheten i lägenheterna återkommer styrelsen med mer information. Men redan nu kan vi påminna om att varje lägenhet ska ha minst en brandvarnare och helst också en brandsläckare samt en brandfilt. 

 

Grillplats på innegården

Styrelsen planerar för en permanent grillplats på Väktarens innergård.        
Ett tidigare förslag kasserades då platsen var för nära Stegelbäcksgatan bilparkeringar.

Det nya förslaget till grill- och matplats är asfaltsytan (f.n. med torkställning) bakom Stegelbäcksgatan 12C och Lundmansgatan 13A. Förslaget kommer att presenteras vid årsstämman där också medlemmarna beslutar om projektets genomförande.

 

// Styrelsen